Yeni ipuçları: Google'ın Chromeos'u radikal bir şekilde oluşturması gerekiyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Google, yeni bir masaüstü işletim sistemi oluşturmak amacıyla Chromeos ve Android işletim sistemlerinin radikal bir dönüşümünü planlıyor. Bu amaçla, krom tarayıcının Android sürümü uzantılar için destek almalıdır.

Google'ın, Windows ve MacOS'a şu anda olduğundan daha iyi bir alternatif geliştirmek için iki işletim sistemini iç içe geçmesi gerekiyor. Henüz resmi olarak doğrulanmamış olan bu planlara yapılan bir referans, uzantıları destekleyen krom-android tarayıcının sızdırılmış bir versiyonudur. Şimdiye kadar, ikincisi yalnızca Masaüstü sürümlerinde, örneğin Windows ve MacOS için mevcuttur. Yeni sürüm açıkça akıllı telefonlar veya tabletler için tasarlanmamıştır.

Uzantılı Android için Chrome Tarayıcı

Mishaal Rahman'ın Android Otorite hakkında bildirdiği gibi, Chrome tarayıcısının bu özel Android versiyonuna ulaştı. Dark Reader, Keata ve Ublock Origin gibi masaüstleri için sürükle ve bırak kullanarak iyi bilinen krom uzantıları kurabildi, ancak tarayıcı tüm uzantılara izin vermedi. Ayrıca, genişleme seçeneklerine sahip sayfaları açma desteği ve araç çubuğundaki “Uzantılar” düğmesi de eksik olacaktır. Her ikisi de birçok uzatma için gereklidir.

Bu Chrome sürümünün, halen geliştirilmekte olan yeni platforma dayanan gelecekteki dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere belirlendiği söyleniyor. Bununla birlikte, krom versiyonunun gelişim seviyesi, erken bir gelişme seviyesini gösterir.

Belgelere göre, ilkel uzantılar entegrasyonuna sahip keşfedilen Chrome versiyonu mevcut gelişim seviyesiyle ilgili gibi görünüyor. Bu, Google'ın uygulama konusunda büyük bir acele etmeyebileceği anlamına gelebilir.

Fonksiyonel parite ve aksesuarlar için destek

Aralık 2024'teki bir rapora göre, Google sadece iPad ile rekabet etmekle kalmayıp aynı zamanda dizüstü bilgisayarlar için tek tip bir masaüstü işletim sistemi geliştirmek için Chromeos ve Android'in en iyi bölümlerini bir araya getirmek istiyor. Amaç ayrıca Chromeos ve Android arasında işlevsel parite elde etmektir.

Rapora göre, beklenen diğer işlevler klavyeler, fareler ve harici monitörler için destek içerir. Ayrıca, Android masaüstü modunda daha esnek pencere yönetimi almalıdır. Google zaten bunun üzerinde çalışıyor ve yakında Android tabletlere geçebilir.

(AFL)