Mobil iletişim: O2 tarifeleri değiştiriyor

sıcakkafa

Yeni Üye


  1. Mobil iletişim: O2 tarifeleri değiştiriyor

Telefónica Deutschland, ana markası O2'nin cep telefonu tarifelerini yeniden yapılandırıyor. Münih merkezli şirket tarife yapısını düzene sokuyor, ilgili veri hacmini artırıyor ve fiyatları biraz ayarlıyor. Yeni fiyat yapısı önceki teklif fiyatlarına dayanmaktadır. Deutsche Telekom ve Vodafone daha önce tarife portföylerini revize etmişti.


Reklamcılık



O2, portföyünü müşteri sadakati için sunulan özel tarifeler hariç on bir tarifeden altı tarifeye indiriyor. Normal tarifelerin daha fazla veri hacmi içeren ve birden fazla SIM kart seçeneği sunan “Boost” çeşitleri artık sunulmamaktadır. “Sınırsız” tarifelerin iki çeşidi de artık mevcut değil. Serbest meslek sahibi ve ticari müşterilere yönelik tarife portföyü de ayarlanacak.

Yeni tarife yapısı


Tüm tarifelerde LTE ve 5G ağını kullanabilirsiniz. Bant genişliği, indirmeler için 300 Mbit/s'ye ve yüklemeler için 50 Mbit/s'ye kadar belirtilir. Ses ve SMS sabit ücretine ek olarak, bir sabit hat numarası da dahildir (eskiden “Genion” olarak biliniyordu). Yeni tarifeler 6 Kasım 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Tanıtım için aylık 15 euroya varan indirimli seçilmiş tarifeler mevcut.

“Sınırsız Maksimum” sabit tarife tarifesi ile her şey aynı kalır: aylık 100 Euro tutarındadır. “Sınırsız Talep” tarifesi gerçek bir sabit tarife olmayıp, günlük 10 GB veri hacmi sunmakta olup, gerektiğinde 2 GB'lık paketlerle tekrar tekrar genişletilebilmektedir. “Sınırsız Talep Üzerine”nin fiyatı normalde 60 Euro'dur, ancak 45 Euro karşılığında tanıtım teklifi olarak rezervasyon yapılabilir. Bant genişliğinin 3 Mbit/s'ye (Sınırsız Temel) veya 15 Mbit/s'ye (Sınırsız Akıllı) düşürüldüğü önceki sabit oranlar, Kasım ayından itibaren artık kullanılamayacak.








(Resim: Telefónica Almanya)



Aylık 20 avroluk giriş seviyesi “Mobile S” tarifesinde, dahil edilen hacim 4 GB'tan 10 GB'a çıkıyor. Bir sonraki seviye olan “Mobil M”, 25 GB yerine 30 GB içeriyor ve nominal olarak ayda 30 avroya mal oluyor. Tanıtım kampanyası kapsamında Şubat 2025 başına kadar aylık 25 Euro karşılığında rezervasyon yapılabiliyor. Tarife şu anda eski koşullarla 20 Euro karşılığında rezerve edilebiliyor.

“Mobile L”, önceki 70 GB yerine 100 GB içeriyor, normal fiyatı 40 Euro, tanıtım teklifi olarak ise 30 Euro. “Mobile XL” tarifesindeki kapsayıcı hacim 20 GB artarak 300 GB'a çıkıyor ve normalde 50 Euro'ya mal oluyor ancak tanıtım sırasında aylık 35 Euro karşılığında rezervasyon yapılabiliyor.

Veri hacmi sınırlı tarifelerde bu, sözleşme süresi boyunca her yıl için “Mobil S” 1 GB, “Mobil M” 5 GB ve “Mobil L” ve “Mobil XL” 10 GB artacaktır.


Ayrıca okuyun

Daha fazlasını göster



Daha az göster





Bir seçenek olarak birden fazla SIM kart


“Boost” tarifeleri ile, daha fazla kademeli kapsam hacimlerine sahip bazı tarifelerin yanı sıra bir telefon numarası için on adede kadar ilave SIM kart için “Bağlanma seçeneği” artık mevcut değildir. Bu seçenek yine de aylık 5 Euro karşılığında herhangi bir sabit vadeli tarifeden ayrı olarak rezerve edilebilir.

Eklenen her sözleşmede “kombinasyon avantajı” sayesinde liste fiyatından yüzde 50 indirim yapılıyor. O2'den mobil iletişimin yanı sıra sabit hat bağlantısı siparişi veren müşterilere de indirim uygulanıyor. Ayrıca 29 yaşına kadar genç müşteriler ve daha büyük (60 yaş ve üzeri) müşteriler için de liste fiyatında indirimler bulunmaktadır.

Veri paketi artık ABD için de geçerli


AB ülkelerinde dolaşım için de tarife koşulları geçerlidir. AB kurallarının kapsamı dışında kalan İsviçre gibi ülkeler için, standart tarifede tüketime dayalı pahalı faturalandırmayı önlemek amacıyla dikkate alınması gereken çeşitli paketler bulunmaktadır.

O2 artık ABD ve yurtdışındaki diğer ülkeler için kapsamlı bir hacme sahip “Roaming Plus World” dolaşım paketini de piyasaya sürdü; böylece artık megabayt başına faturalandırmaya (99 sent/MB) bağımlı olmayacaksınız. Telefon koşullarına ek olarak (dakikada 1,49/0,69 avroluk aramalar), ayrıca 10 avronun biraz altında bir ücret karşılığında 2 GB'lık kapsamlı hacimden de yararlanırsınız.

Ücretsiz bulut iptal edildi


O2, yeni tarifeler kapsamında daha önce dönem tarifelerinde yer alan 5 GB ücretsiz bulut depolama seçeneğini de kaldırıyor. Bu rezervasyonu yaptıran müşterilere bu günlerde düzenli olarak SMS yoluyla iptal bildirimi gönderilecektir. O2, yeni bulut tarifelerini ifade ediyor ve etkilenen müşterilere aylık 99 sent karşılığında 50 GB'lık tarifeyi öneriyor.


(vbr)