iOS 18: Yeni geliştirici beta sürümü çıktı – peki Apple Intelligence nerede?

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple Intelligence ne zaman yayınlanacak? Geliştiricilerin, kullanıcıların ve borsa analistlerinin kendilerine sorduğu soru bu. Apple aslında bu yaz belirli son kullanıcı grupları için ilk testlere başlayacağını duyurmuştu. Ancak iOS 18'in dördüncü geliştirici beta sürümü artık geldi ve üretken AI sistemi hala çalışmıyor. Herhangi bir gecikme olacak mı?


Reklamcılık



“Bu yaz beta sürümü geliyor”


En azından, Apple önümüzdeki Çarşamba gününe kadar acele etmezse Temmuz ayında hiçbir şey olması muhtemel değil. Ancak, şirketin ön sürüm sürümlerinde en azından bazı AI işlevlerini etkinleştirmek için geliştirici beta 5 veya 6'yı beklemesi daha olası. Bu hafta Macrumors'tan gelen bir rapora göre, Apple geliştiricilerin Apple Intelligence'ı yakında test etmesine izin vermeyi hala kesin olarak planlıyor.

Bilgilendirilmiş kaynaklara göre bu, orijinal plan olduğu gibi “bu yaz yaklaşan bir betada” gerçekleşecek. Apple'ın genel beta kullanıcılarının bunu test etmesine izin vermesi de düşünülebilir – ancak belki hemen değil. Bu arada, bir bekleme listesi hakkında spekülasyonlar oldu, ancak şimdiye kadar bununla ilgili hiçbir şey duyulmadı.

Apple'ın geliştiriciler için Cupertino'daki etkinliği


İlk Apple Intelligence özellikleri metinlerin, bildirimlerin ve e-postaların özetleri, metin oluşturma, AI emojileri ve AI görüntü oluşturucuları ile ilgilidir; daha sonra, uygulama içi kontrol ve ekran okuma özelliğine sahip daha akıllı bir Siri eklenecektir. Sistem ilk olarak Eylül ayında ABD İngilizcesi olarak piyasaya sürülecek, Avrupa muhtemelen dışarıda bırakılacaktır. Apple Intelligence muhtemelen 2025 ilkbaharından veya yazından önce tamamlanmayacaktır. Sonbahardaki özellikler muhtemelen “beta” veya “önizleme” olarak da etiketlenecektir.

Apple bu arada geliştiricileri Ağustos ortasında Cupertino'da bir toplantıya davet etti ve burada AI işlevlerinin bir “özetini” alabileceklerdi. Ancak bu, testlerin gerçekten başlayacağı zamanın bu olacağı anlamına gelmiyor. Odak noktası, yeni Siri ve uygulama işlevleri, ML API'leri ve “büyük dil modellerini doğrudan kendi uygulamalarınıza getirmek” için daha fazlasını içerecek. Apple'ın yönetimi ayrıca bu hafta tanınmış bir YouTuber'a Apple Intelligence ve veri koruması konusu hakkında bir röportaj verdi.





(lisans)