Apple sanal güverte ampulü için patent aldı

sıcakkafa

Yeni Üye
Bu biraz bir tür mini sanal güverte için gereken donanımı anımsatıyor: Apple'a, karma gerçeklik içeriğini masalara ve duvarlara yansıtmayı amaçlayan bir ampul için ABD'de patent verildi. Bu, Vision Pro gibi karma gerçeklik başlıklarını kullananların sanal bir şeyi görebilmesi, ancak aynı zamanda kulaklık olmadığı sürece ortamın hariç tutulması şeklindeki mevcut sorunu çözecektir. Patentte açıklanan çözüm, en azından ortamın içeriğin 2 boyutlu versiyonunu görüntülemesine olanak tanıyacak.


Reklamcılık



Patent başvurusuna göre ampulün içerisinde düşük ve yüksek çözünürlüklü LED projektörler bulunuyor. Düşük çözünürlüklü projektörlerin daha çok basit ruh hali efektleri için kullanılması amaçlanırken, yüksek çözünürlüklü projektörlerin, birlikte görüntülenebilmeleri için tüm kullanıcı arayüzlerini veya videoları odaya yansıtabilmesi amaçlanıyor.



Normal aydınlatma için de kullanılabilir


Böyle bir lambanın olumlu bir yan etkisi, odanın aydınlatılması gibi olağan amaçlarla da kullanılabilmesidir. Her şeyden önce kulaklık kullananların izolasyonunun sona ermesini sağlayacaktır. Apple, EyeSight işlevine ve harici ekrana sahip Vision Pro ile bu ayrımı azaltmak için çaba gösterdi. Yine de Vision Pro kullanıcıları kendilerini dışarıdan gizlenen başka bir sanal dünyada buluyorlar. Böyle bir projeksiyon sistemi karma gerçekliği bir grup deneyimine dönüştürebilir.

Apple'ın akıllı ev atağı ve Vision Pro'nun bu yıl ilk kez piyasaya sürülmesiyle ilgili son raporlar göz önüne alındığında, böyle bir ampulün olası bir ileri stratejiye çok iyi uyacağı görülüyor. Bununla birlikte, teknik uygulama ve konseptin gerçekte ne kadar pratik olduğu konusunda birçok soru ortaya çıkıyor, çünkü odaların şüphesiz karartılması gerekecek.

Sensörler projeksiyonları iyileştirmeyi amaçlamaktadır


Apple'ın açıklamaları böyle bir ampulün standart ışık prizlerine sığabileceğini gösteriyor. Projeksiyonların mümkün olduğu kadar gerçekçi olması amacıyla yüzeyleri ve insanları kaydetmek için sensörler kullanılabilir. Apple daha önceki patentlerinde projektör sisteminin temel fikrini zaten açıklamıştı. Şu anda sağlanan fikir koruması, bu tür bir çözümün bugüne kadarki en ayrıntılı çeşididir.




(mki)