Zogal Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Zogal Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 kilo zogal
  • 2-3 adet bütün sarımsak
  • Defne yaprağı
  • 12-14 adet uzun biber
  • Her kavanoza 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • Her kavanoza yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Cam kavanoz
Zogal Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Zogalları yıkayın.
  2. daha sonra kavanoza 1-2adet defne yaprağı, 1 adet acı biber ve 2-3 diş sarımsak koyun ve zogalları kavanoza doldurun.
  3. Aralarına sarımsak koyun ve kavanozu ağızına kadar doldurun.
  4. Üzerine tuzu ve sıcak suyu dökün.
  5. En son yarım çay bardağı sirke koyup kavanozun ağzını kapatın.
  6. Ağzı aşağı koyun.
  7. Bir kaç gün daha sonra kaldırıp kış için kilerinize kaldırın. Umarım beğenirsiniz
    😄
    😄
    .
Zogal Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı