Zogal Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1-2 kilo zogal
- 2-3 adet bütün sarımsak
- Defne yaprağı
- 12-14 adet uzun biber
- Her kavanoza 1 çay kaşığı tuz
- Sıcak su
- Her kavanoza yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Cam kavanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Zogalları yıkayın.
- daha sonra kavanoza 1-2adet defne yaprağı, 1 adet acı biber ve 2-3 diş sarımsak koyun ve zogalları kavanoza doldurun.
- Aralarına sarımsak koyun ve kavanozu ağızına kadar doldurun.
- Üzerine tuzu ve sıcak suyu dökün.
- En son yarım çay bardağı sirke koyup kavanozun ağzını kapatın.
- Ağzı aşağı koyun.
- Bir kaç gün daha sonra kaldırıp kış için kilerinize kaldırın. Umarım beğenirsiniz