Zeytinyağlı Yaprak Sarma

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg salamura yaprak
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 5 adet büyük uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi yahut 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salamura yapraklar 1 gece öncesinden ılık su da bekletilir ve birkaç sefer suyu değiştirilerek tuzunun gitmesi sağlanır.
  2. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Zeytinyağında sotelenir.
  3. Üzerine salça, baharatlar ve limon tuzu/nar ekşisi eklenir. Pirinçte eklenerek kavrulur.
  4. Bir çay bardağı su eklenerek demlenmeye bırakılır. Ocak kapatılır.
  5. Suda bekletilen yaprakların suları süzülür ve sarmak için diğer kaba alınır. Hazırlanan iç harçtan ince ince konularak yapraklar sarılır.
  6. Tencereye dizilen yaprakların üzerine dolma taşı konularak (Yoksa tabak üzerine ağırlık) kısık ateşte 45-60 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun
    🤗
    .
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı