Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) kg salamura yaprak
- 2.5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 5 adet büyük uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nar eksisi yahut 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Salamura yapraklar 1 gece öncesinden ılık su da bekletilir ve birkaç sefer suyu değiştirilerek tuzunun gitmesi sağlanır.
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Zeytinyağında sotelenir.
- Üzerine salça, baharatlar ve limon tuzu/nar ekşisi eklenir. Pirinçte eklenerek kavrulur.
- Bir çay bardağı su eklenerek demlenmeye bırakılır. Ocak kapatılır.
- Suda bekletilen yaprakların suları süzülür ve sarmak için diğer kaba alınır. Hazırlanan iç harçtan ince ince konularak yapraklar sarılır.
- Tencereye dizilen yaprakların üzerine dolma taşı konularak (Yoksa tabak üzerine ağırlık) kısık ateşte 45-60 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun