Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı İçin Malzemeler
Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 8 demet taze kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon
- Aldığı kadar zeytinyağ
Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekileri temizleyip kalın saplarından ayıralım. Bol suda hayli bekletmeden yıkayalım. Süzgece alıp süzdürelim.
- ondan sonrasında sofra bezine yayarak 2 saat kadar bekletelim büsbütün suyu çekilmiş olsun.
- Geniş bir kabın içine sıkılmış limon suyu tuz ve pulbiberi karıştıralım.
- Üzerine kekiği koyup elimizle yeterlice harmanlayalım. bu türlü yarım saat bekletelim.
- Temiz ve kuru kavanoza sıkıca basalım. Üzerine alabildiği kadar zeytinyağ ek edelim.
- Sıfır steril kapak ile kapatıp aykırı çevirelim.
- Bir gün bu türlü beklettikten daha sonra buzdolabına kaldıralım. 15 -20 gün daha sonra tüketebilirsiniz.
- Bu süreyi daha az da tutabilirsiniz lakin uzun beklemesi biraz daha turşu tadında oluyor.
- Kapağı kapalı buzdolabında bekletebilirsiniz. Bilhassa kahvaltıya hayli yakışan bir lezzet. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı