Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 demet taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet limon
  • Aldığı kadar zeytinyağ
2 adet kavanoz (425 cc) ve sıfır kapak


Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kekileri temizleyip kalın saplarından ayıralım. Bol suda hayli bekletmeden yıkayalım. Süzgece alıp süzdürelim.
  2. ondan sonrasında sofra bezine yayarak 2 saat kadar bekletelim büsbütün suyu çekilmiş olsun.
  3. Geniş bir kabın içine sıkılmış limon suyu tuz ve pulbiberi karıştıralım.
  4. Üzerine kekiği koyup elimizle yeterlice harmanlayalım. bu türlü yarım saat bekletelim.
  5. Temiz ve kuru kavanoza sıkıca basalım. Üzerine alabildiği kadar zeytinyağ ek edelim.
  6. Sıfır steril kapak ile kapatıp aykırı çevirelim.
  7. Bir gün bu türlü beklettikten daha sonra buzdolabına kaldıralım. 15 -20 gün daha sonra tüketebilirsiniz.
  8. Bu süreyi daha az da tutabilirsiniz lakin uzun beklemesi biraz daha turşu tadında oluyor.
  9. Kapağı kapalı buzdolabında bekletebilirsiniz. Bilhassa kahvaltıya hayli yakışan bir lezzet. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Not: Kekikleri alırken olabildiğince kısımlarının taze bulunmasına dikkat edin. Kekik salamurasını sade tüketebileceğiniz üzere aşağıda tanım fotoğrafındaki üzere de değerlendirebilirsiniz. İçerisine birkaç kol taze soğan maydanoz domates ve lor peyniri ile hoş bir salata yapabilirsiniz. Aşağıya fotoğraf ekledim.

Zahter (Dağ Kekiği) Salamurası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı