Yoğurt Kaymağından Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Biriktirilmiş yoğurt kaymağı
- (ben 5 kilodan yaptığım yoğurt kaymaklarını buzlukta biriktirdim)
Not EkleTarifi Yazdır
- Biriktirdiğimiz yoğurt kaymağını derin bir kaba koyalım.
- Tel çırpıcıyla çırpalım.
- Çırptığımız yoğurt kaymağı evvel kremşanti üzere katılaşacak daha sonra pütürleşip suyunu salacak.
- Yoğurt kaymağı suyunu salınca çırpmayı bırakalım minik minik tereyağ modüllerimiz oldu.
- Oluşan tereyağ kesimlerini bir kaşık yadımıyla toparlayıp bir tabağa alalım.
- Başka bir derin kaba su koyup tabaktaki tereyağı da suyun içine koyup kaşık sayesinde yıkayalım.
- Yıkama sürecini su berraklaşana kadar bi kaç sefer yinelayalım. (ben 4 kere yenidenladım).
- Son olarak tereyağı toparlayıp tabağa alalım tereyağımız hazır.Afiyet olsun.