Yoğurt Kaymağından Tereyağ

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yoğurt Kaymağından Tereyağ Tanımı İçin Malzemeler

  • Biriktirilmiş yoğurt kaymağı
  • (ben 5 kilodan yaptığım yoğurt kaymaklarını buzlukta biriktirdim)
Yoğurt Kaymağından Tereyağ Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biriktirdiğimiz yoğurt kaymağını derin bir kaba koyalım.
  2. Tel çırpıcıyla çırpalım.
  3. Çırptığımız yoğurt kaymağı evvel kremşanti üzere katılaşacak daha sonra pütürleşip suyunu salacak.
  4. Yoğurt kaymağı suyunu salınca çırpmayı bırakalım minik minik tereyağ modüllerimiz oldu.
  5. Oluşan tereyağ kesimlerini bir kaşık yadımıyla toparlayıp bir tabağa alalım.
  6. Başka bir derin kaba su koyup tabaktaki tereyağı da suyun içine koyup kaşık sayesinde yıkayalım.
  7. Yıkama sürecini su berraklaşana kadar bi kaç sefer yinelayalım. (ben 4 kere yenidenladım).
  8. Son olarak tereyağı toparlayıp tabağa alalım tereyağımız hazır.Afiyet olsun:).
Yoğurt Kaymağından Tereyağ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı