Yeşil Fasulye Turşusu (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo kılçıksız fasulye
- (Biraz enli etli ve yumuşak)
- 1 çay bardağı sirke
- 4 kesim limontuzu
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
- Kaynar su
- 1 litrelik kavanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayıp tencerede kaynayan suya atalım.
- Alt üst edip 5dakika haşlayalım çabucak soğuk su dolu leğene alıp oradan da süzgece alalım kavanoza diklemesine yerleştirelim.
- Arada bir tahta kaşığın sapıyla bastıralım ki daha fazlaca fasulye alsın sıkıca yerleştirdikten daha sonra üzerine tuzunu ,limontuzunu, sarımsağı,sirkesini koyup üzerine kaynattığımız suyu dökelim yeni kapak ile sıkıca kapatıp çabucak başağı aykırı çevirelim.
- 1gün bu türlü beklesin sonraki gün kapakları denetim edip serin bir yerde yada buzdolabında koruma edelim.Turşuyu kış için olmazda çabucak yemek isterseniz tıpkı süreci yapıp kaynarsu olmazda hazır aldığımız su yada kaynatıp soğutulmuş su kullanarak yapın 1 hafta daha sonra yiyebilirsiniz.