Yeşil Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg yeşil domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1tatlı kaşığı toz şeker
- 2,3 adet tohum karabiber
- 1 yaprak defne yaprağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yıkadıktan daha sonra elma dilimi üzere kesiyoruz, yeşillikleri ve sarımsaklarıda doğradıktan daha sonra bir tabakta hepsini karıştırıyoruz.
- daha sonra yıkadığımız kavanozlara dolduruyoruz.
- Doldurduktan daha sonra üzerine tuz ve şekerini, 3 parmak eksik kadar sıcak suyunu dolduruyoruz.
- daha sonra ocağın üstüne aldığımız tenceredeki sıcak suyun içine koyup 7dk kaynatıyoruz.
- daha sonra çıkarıp, üzerine 1 çay bardağı sirke ek edip yine tencerede 3 dk kaynatıyoruz.
- daha sonra çıkarıp, kapağını sıkıca kapatıp, kavanozu karşıt çeviriyoruz, üzerini bezle sarıp soğuyana kadar bekletiyoruz.