Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kilo domates
- 2 kilo kıl biber acı severler acı biber de olur
- 1-2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Sirke üzüm yahut elma fark etmez
- Sıvı yağ
- Sarımsak
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesler soyulur küp küp doğranır.
- Biberleri iki ye üçe bölün domateslere ekleyin tuzunu ekleyin.
- 7-8tane sarımsağı.
- Doğrayın ve ekleyin.
- En son küçük doğradığımız maydanozu da ekleyip güzelce karıştırın ezmeden kavanozlara doldurun.
- Her kavanoza yarım çay bardağı sirke ve yarım çay bardağı yağ ekleyin ve kavanozların kapağını kapatın üç, dört gün serin bir yere kaldırın daha sonra dolaba alın.
- Biberler sararınca servis edebilirsiniz. Not üç, dört günde bir kavanozu sallayın. Afiyet olsun