Yaz Mevsiminde Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 litre süt
- 3 yemek kaşığı mesken yoğurdu
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü kaynatalım.
- Kaynara geçince havalandırarak bir taşım daha kaynatalım.
- Aşağı üst tenceredeki süt bir parmağa yakın aşağı inince kapatalım ve mayalayacağımız kaba alalım.
- Kenardan parmağımızı batırınca 10 sn kadar tutabileceğimiz yavaşça ısıran bir sıcaklık olunca kenardan yoğurdu çalıp alttan kaşıkla sağ sol çırpalım.
- Üstünü süzgeç ile örtüp 4 saat dışarıda bırakalım.
- 4 saat daha sonra tutmuş ise ağzı açık biçimde 4 saat de dolapta kalsın daha sonra ağzını kapatabilirsiniz. 2 gün dinlensin daha sonra kırabilirsiniz.