Yaz Mevsiminde Yoğurt Mayalama

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yaz Mevsiminde Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mesken yoğurdu
Yaz Mevsiminde Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü kaynatalım.
  2. Kaynara geçince havalandırarak bir taşım daha kaynatalım.
  3. Aşağı üst tenceredeki süt bir parmağa yakın aşağı inince kapatalım ve mayalayacağımız kaba alalım.
  4. Kenardan parmağımızı batırınca 10 sn kadar tutabileceğimiz yavaşça ısıran bir sıcaklık olunca kenardan yoğurdu çalıp alttan kaşıkla sağ sol çırpalım.
  5. Üstünü süzgeç ile örtüp 4 saat dışarıda bırakalım.
  6. 4 saat daha sonra tutmuş ise ağzı açık biçimde 4 saat de dolapta kalsın daha sonra ağzını kapatabilirsiniz. 2 gün dinlensin daha sonra kırabilirsiniz.
Yaz Mevsiminde Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı