Yaş Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 -7 adet salçalık domates
- 6-7 kapya biber
- 5-6 kuru soğan
- 1 bağ tarhana otu
- 1/2 (yarım) kg. süzme yoğurt
- 1 kg. tam buğday unu (Ele yapışacak kıvamda olacak)
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar nane
- Yeteri kadar toz kırmızı biber (Acı toz biber isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates biber soğan en üstede tarhana otu gelecek biçimde düdüklü tencereye konup pişirilir. Tarhana otunu atarız.
- Malzemeler pişince su salacaktır. Bunu başka bir yere kıvam ayarlamak için ayırırız.
- Bütün materyaller karıştırılarak ele yapışacak kıvamda tarhana hamuru yoğurulur.
- Buzdolabı poşetlerine büyük birer kepçe olacak biçimde temalıp deep freeze kaldırılır.