Yalancı Tavuk Göğsü ve Supangle Birleşimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yalancı Tavuk Göğsü ve Supangle Birleşimi Tanımı İçin Malzemeler

Yalancı tavukgöğsü için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Ocağın altını kapattıktan daha sonra;

  • 1 paket vanilin
Supangle için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım kutu krema (100ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 adet yumurta sarısı
Ocağın altını kapattıktan daha sonra;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram biter çikolata
Yalancı Tavuk Göğsü ve Supangle Birleşimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağını tencereye koyup eritelim üzerine unu ekleyip, 5 dakika kadar kavuralım unun rengi dönmemeli onu kavurduktan daha sonra üzerine sütü ekleyelim ve devamlı karıştıralım.
  2. Yoğunlaşmaya başlayınca şekeri ilave edelim devamlı karıştırıp pişirelim fokurdayınca ocağın altını kapatıp vanilin ekleyip mikserle üç 4 dakika çırpalım servis tabağına dökelim.
  3. Malzemeleri tencereye alalım ocağın altını açmadan telde hoş bir çırpalım sonrasındasında orta ateşte devamlı karıştırıp fokurdayana kadar pişirelim.
  4. Ocağın altını kapattıktan daha sonra öbür materyalleri ekleyelim ve telle hoşta çırpalım tatlı soyana kadar kısa aralıklarla tarla karıştırmaya devam edelim.
  5. Çırparak soğuttuğumuz supangleyi tavuk göğsünü üzerine döküp buzdolabında en az iki 3 saat dinlendirelim servis öncesi kakao serpip servis yapalım tatlı bir gün evvelde yaparsak daha hoş oluyor.
Yalancı Tavuk Göğsü ve Supangle Birleşimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı