Yalancı Tavuk Göğsü ve Supangle Birleşimi Tanımı İçin Malzemeler
Yalancı tavukgöğsü için;
Not EkleTarifi Yazdır
Yalancı tavukgöğsü için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım kutu krema (100ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 100 gram biter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını tencereye koyup eritelim üzerine unu ekleyip, 5 dakika kadar kavuralım unun rengi dönmemeli onu kavurduktan daha sonra üzerine sütü ekleyelim ve devamlı karıştıralım.
- Yoğunlaşmaya başlayınca şekeri ilave edelim devamlı karıştırıp pişirelim fokurdayınca ocağın altını kapatıp vanilin ekleyip mikserle üç 4 dakika çırpalım servis tabağına dökelim.
- Malzemeleri tencereye alalım ocağın altını açmadan telde hoş bir çırpalım sonrasındasında orta ateşte devamlı karıştırıp fokurdayana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan daha sonra öbür materyalleri ekleyelim ve telle hoşta çırpalım tatlı soyana kadar kısa aralıklarla tarla karıştırmaya devam edelim.
- Çırparak soğuttuğumuz supangleyi tavuk göğsünü üzerine döküp buzdolabında en az iki 3 saat dinlendirelim servis öncesi kakao serpip servis yapalım tatlı bir gün evvelde yaparsak daha hoş oluyor.