Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Kapya Biber Turşusu) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2-3 kilo kırmızı kapya biber
- 1 kase sirke
- 1 kase sıvı yağ
- 1 kase kaya tuzu
- 1 kase şeker
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker ve tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke ve yağ koyacağız
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda güzelce yıkadığımız kapya biberlerin saplarını ve tohumlarını çıkartıyoruz.
- Sarımsaklarımızı 2’ye bölüyoruz.
- Her bir kapya biberin içine 1 tatlı kaşığı sirke ve yağ, 1 çay kaşığı tuz ve şeker, 2 kesilmiş sarımsak atıp fırın tepsisine koyuyoruz.
- Ortalama 20-25 dakika kadar yani közlenene kadar pişiriyoruz 180 – 200° ortası.
- Güzelce közlenen biberlerimizi kavanozlara yerleştirip güzelce ağzını kapatıyoruz.
- Küçük kavanozlara 3 adet biber sığdı biberler büyüktü biraz sıkıştırabildiğiniz kadar biber koyun esasen sönücektir.
- Baş aşağı çevirip havluyla sarın soğuyana kadar o denli kalsın.Kabuğunu kışın yerken çıkartın tadına bayılacaksınız.Haydi ne duruyorsunuz siz de deneyin.