Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Kapya Biber Turşusu) Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Kapya Biber Turşusu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 kilo kırmızı kapya biber
  • 1 kase sirke
  • 1 kase sıvı yağ
  • 1 kase kaya tuzu
  • 1 kase şeker
  • 1 baş sarımsak
Her bir biberin içerisine

  • 1 çay kaşığı şeker ve tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke ve yağ koyacağız
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Kapya Biber Turşusu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda güzelce yıkadığımız kapya biberlerin saplarını ve tohumlarını çıkartıyoruz.
  2. Sarımsaklarımızı 2’ye bölüyoruz.
  3. Her bir kapya biberin içine 1 tatlı kaşığı sirke ve yağ, 1 çay kaşığı tuz ve şeker, 2 kesilmiş sarımsak atıp fırın tepsisine koyuyoruz.
  4. Ortalama 20-25 dakika kadar yani közlenene kadar pişiriyoruz 180 – 200° ortası.
  5. Güzelce közlenen biberlerimizi kavanozlara yerleştirip güzelce ağzını kapatıyoruz.
  6. Küçük kavanozlara 3 adet biber sığdı biberler büyüktü biraz sıkıştırabildiğiniz kadar biber koyun esasen sönücektir.
  7. Baş aşağı çevirip havluyla sarın soğuyana kadar o denli kalsın.Kabuğunu kışın yerken çıkartın tadına bayılacaksınız.Haydi ne duruyorsunuz siz de deneyin.
    🌶
    👍
    💯
    💯
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu (Kapya Biber Turşusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı