Yağlı Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kıl biber
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sirke
- Yarım baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 kol maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler iri iri doğranır. Geniş bir tencereye sıvı yağ, su, sirke ve tuz eklenir ve kaynatmaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca biberleri içine ekleyelim rengi dönene kadar pişirelim.
- Doğradığımız sarımsaklı maydanozları da üzerine ekleyip karıştıralım.
- Kavanozlara ekleyelim bir gün boyunca aykırı çevirip, bekletelim ve buzdolabında saklayalım afiyet olsun.