Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg kıl biber
- 6-7 adet acı yeşilbiber
- 1 kg domates
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik elma sirkesi
- 1 türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 5-6 kol maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkanan biberler, iri doğranır.
- Domatesler kabuklarıyla bir arada rondodan geçirilir.
- Sarımsaklar ve maydanoz doğranır.
- Tencereye su, sirke ve zeytinyağı alınır, kaynayınca doğranan biberler eklenir.2-3 dakika pişirilir.
- ondan sonrasında rondodan geçirdiğimiz domates ek edilir, akabinde tuz, küp şeker, limon tuzu ve doğranan sarımsaklar eklenir.
- 5-6 dakika kaynadıktan daha sonra doğranan maydanoz ek edilir, karıştırılır ve tencerenin altı kapatılır.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur, kullanılmamış, yeni konserve kapakları kapatılır ve kavanozlar bir örtünün üzerine zıt çevrilir.
- Örtüyle sardıktan daha sonra bu türlü soğumaya bırakılır.
- daha sonrasında serin bir ortamda saklanır.
- Kavanozlar, açılıp kullanmaya başlandığında buzdolabında saklanır. (bu ölçülerle yarım litrelik kavanozlardan 4 adet çıkıyor, biberim az olduğu için benim 3 yarım litrelik, 1 adet de küçük kavanoz çıktı. )Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.