Yağlı Domatesli Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıl biber
  • 6-7 adet acı yeşilbiber
  • 1 kg domates
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik elma sirkesi
  • 1 türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5-6 kol maydanoz
Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yıkanan biberler, iri doğranır.
  2. Domatesler kabuklarıyla bir arada rondodan geçirilir.
  3. Sarımsaklar ve maydanoz doğranır.
  4. Tencereye su, sirke ve zeytinyağı alınır, kaynayınca doğranan biberler eklenir.2-3 dakika pişirilir.
  5. ondan sonrasında rondodan geçirdiğimiz domates ek edilir, akabinde tuz, küp şeker, limon tuzu ve doğranan sarımsaklar eklenir.
  6. 5-6 dakika kaynadıktan daha sonra doğranan maydanoz ek edilir, karıştırılır ve tencerenin altı kapatılır.
  7. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur, kullanılmamış, yeni konserve kapakları kapatılır ve kavanozlar bir örtünün üzerine zıt çevrilir.
  8. Örtüyle sardıktan daha sonra bu türlü soğumaya bırakılır.
  9. daha sonrasında serin bir ortamda saklanır.
  10. Kavanozlar, açılıp kullanmaya başlandığında buzdolabında saklanır. (bu ölçülerle yarım litrelik kavanozlardan 4 adet çıkıyor, biberim az olduğu için benim 3 yarım litrelik, 1 adet de küçük kavanoz çıktı. )Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yağlı Domatesli Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı