Yağlı Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 2 adet sarımsak
  • 7 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel biberlerin saplarını kesip istenilen uzunlukta kesiyoruz sarımsaklarıda küçük doğruyoruz ve tencereye tuz, su, sıvı yağ, ve sirkeyi koyup, kaynayınca sarımsakları ek ediyoruz.
  2. ondan sonrasında biberleri de koyuyoruz kaynayan biberlerin renkleri döndumu doğradığımız maydanozları da koyup sıcak sıcak kavanozlara koyup, ağızlarını güzelce kapatıp, çabucak zıt çeviriyoruz.
  3. Bir gece bekledikten daha sonra vakumlanan kavanozları serin bır yerde koruma ediyoruz.
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı