Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kıl biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 2 adet sarımsak
- 7 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel biberlerin saplarını kesip istenilen uzunlukta kesiyoruz sarımsaklarıda küçük doğruyoruz ve tencereye tuz, su, sıvı yağ, ve sirkeyi koyup, kaynayınca sarımsakları ek ediyoruz.
- ondan sonrasında biberleri de koyuyoruz kaynayan biberlerin renkleri döndumu doğradığımız maydanozları da koyup sıcak sıcak kavanozlara koyup, ağızlarını güzelce kapatıp, çabucak zıt çeviriyoruz.
- Bir gece bekledikten daha sonra vakumlanan kavanozları serin bır yerde koruma ediyoruz.