Yağlı Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 avuç isteğe bağlı maydanoz
  • 5 tane sarımsak
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri üç kesim biçiminde doğranır.
  2. Su, sıvı yağ, sirke, tuz ve sarımsak hepsi kaynatılır.
  3. Biberler eklenir ve rengi sarıya dönene kadar kaynatılır. 5 dakika yetiyor.
  4. En son maydanoz eklenir ve altı kapatılır.
  5. Kavanoza doldurulur ve suyu da eklenir ve ağzı sıkıca kapatılır. 1 hafta bekleyin ve hazır. Asla bozulma olmaz ağzını hoş kapatırsanız. Afiyet olsun.
Not: Ölçüyü artırıp daha fazla yapabilirsiniz.

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı