Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım kilo ince tatlı biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 türk kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 türk kahve fincanı üzüm sirkesi
- 1 adet nohut kadar limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 su bardağı kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerin uç çekirdekli kısmını keselim biberlerim ikiye üçe bölelim.
- Bir pet şişeye yahut kavanoza en alt kısmına soyulmuş tane bir iki adet koyalım, biberlerden koyalım, daha sonra bir daha sarımsak koyalım bu türlü şişeyi dolduralım.
- Sıcak kaynar suyun içine tuzu, yağı, sirkeyi, limon tuzunu ve limon suyu tozşekeri koyalım, karıştıralım. Hunu yardımı ile bu suyu huni yardımı ile şişenin içinee dökelim.
- Karanlık serin bir yerde 10-15 dk olur.
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı