Yağlı Biber Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ince tatlı biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 türk kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 adet nohut kadar limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı kaynar su
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberlerin uç çekirdekli kısmını keselim biberlerim ikiye üçe bölelim.
  2. Bir pet şişeye yahut kavanoza en alt kısmına soyulmuş tane bir iki adet koyalım, biberlerden koyalım, daha sonra bir daha sarımsak koyalım bu türlü şişeyi dolduralım.
  3. Sıcak kaynar suyun içine tuzu, yağı, sirkeyi, limon tuzunu ve limon suyu tozşekeri koyalım, karıştıralım. Hunu yardımı ile bu suyu huni yardımı ile şişenin içinee dökelim.
  4. Karanlık serin bir yerde 10-15 dk olur.
Not: İsteyen acı biberle de yapabilir cam kavanoza da yapabilir afiyet olsun.

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı