Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2.5 kilo acı, tatlı karışık kıl biber
- 12 tane 500 ml su şişesi
- 2 3 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 11 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda biberlerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Yıkadıktan daha sonra ortadan ikiye bölüp doruklarındaki sap kısmını atıyoruz.
- ondan sonrasında 500 ml şişelere doldurup üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı sirke, 3-4 adet sarımsak, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve bir tatlı kaşığı sirke koyup ağzını güzelce kapatıyoruz.
- Her gün sallamanız gerekecektir.Biberleriniz sarardığında denetim edip afiyetle yiyebilirsiniz.Şimdiden her insanın ellerine sıhhat bereketli bir kışınız olsun. Afiyet olsun