Washington Examiner: Emekli Amerikan askerleri, Ermeni çocuklara silahlı eğitim veriyor

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Washington Examiner: Emekli Amerikan askerleri, Ermeni çocuklara silahlı eğitim veriyor
ABD merkezli Washington Examiner, ABD ordusundan emekli olarak özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sonu yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı eğitim verdiğini öne sürdü.

Eğitimin, ‘Phoenix Cüret Okulu’ isimli bir küme eski asker tarafınca verildiği belirtilen haberde, grubun başında ‘Aram’ mahlaslı, ABD Hava Kuvvetleri’nde Özel Kuvvetler subayı olarak 13 yıl vazife yapan bir Lübnanlı Ermeninin bulunduğu kaydedildi.

Haberde, grubun, her yıl yerli halktan 2 ila 3 bin içinde insanı eğitmeyi amaçladıklarına ait sözleri yer buldu.

In Armenia's border villages, war is never far away. Now, a former US Special Forces officer is helping train local militias to defend their homes in the next round of war with Azerbaijan – if, or when, it comes.

My report from Armash, for @dcexaminer: https://t.co/IiMVwCNGwr

— Neil Hauer (@NeilPHauer) October 1, 2021

Eylül 2020’de bir daha alevlenen Dağlık Karabağ çatışmaları, 10 Kasım 2020’de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan önderlerinin imzaladığı mutabakatla sona ermişti. Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya’nın arabuluculuğunda ateşkes sağlanması, esir ve naaş değişimi yapılması konusunda mutabakat sağlamıştı. Ateşkes sürecinin izlenmesi için bölgeye Rus barış gücü askerleri konuşlandırılmıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.