Vision Pro: İlk Alman müşteriler kulaklığı aldı – yeni satış tahminleri

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple, Almanya'da Vision Pro kulaklığını Cuma sabahı satışa sundu. Kulaklık ve aksesuarlar çevrimiçi olarak sipariş edilebilir veya şirketin mağazalarından birinden alınabilir. Fiyatları sırasıyla 256 ve 512 GB ve 1 TB depolama kapasitesiyle 3.999, 4.249 ve 4.499 avrodur. Apple ayrıca Almanya'da Vision Pro'nun tanıtımlarını sunmaya başladı. Bu tanıtım seansları önceden rezerve edilmeli ve yaklaşık 20 ila 30 dakika sürmektedir. Alıcılar isterlerse bir tanıtım da alabilirler.

Reklamcılık

Almanya, Fransa, Büyük Britanya

Apple ayrıca Vision Pro'yu Cuma günü Fransa ve Büyük Britanya'da satmaya başlayacak. İsviçre ve Avusturya henüz dahil değil. Satışlar bugün Kanada ve Avustralya'da da başlayacak. Japonya, Singapur, Çin ana karası ve Hong Kong 28 Haziran'da eklendi. Vision Pro, ABD'de 2 Şubat'ta piyasaya sürüldü. Apple'ın “mekansal bilgisayar” olarak adlandırdığı kulaklık, iki adet 4K mikro OLED ekran, göz takibi ve parmakla çalıştırma ile birlikte geliyor. Diğer kulaklıklarda bulunan türden bir kontrol cihazına gerek yok.

Pakette şarj kablosuyla harici bir pil, USB-C kablosu ve iki kafa bandıyla bir güç kaynağı, tekstil malzemeden yapılmış Solo Loop ve başın üzerinde ek bir kayış içeren Velcro tutturuculu Dual Loop bulunur. Her iki kayışın kullanıcıları kullanım konforunu farklı şekilde derecelendirir, bu nedenle hangisinin daha iyi uyduğunu mutlaka test etmelisiniz. Kulaklık 600 gramla nispeten ağırdır. Vision Pro ile ilgili ilk birkaç aydaki deneyimlerimizi ve daha fazla ayrıntıyı ayrı bir makalede okuyabilir ve ayrıca cihazın güncellenmiş bir testini burada bulabilirsiniz.

Daha ucuz bir model bekliyorum

Bu arada, Vision Pro'nun satış rakamları hakkında yeni spekülasyonlar var. Başlangıçta, Apple'ın tedarikçilerinin yılda en fazla 500.000 adet teslim edebileceği söylendi. Şimdi, yeni bir Bloomberg raporu, pazar araştırma şirketi IDC'nin artık Apple'ın 500.000 adet eşiğini aşmasını beklemediğini söylüyor.

IDC satışların düşmesini bekliyor. Apple henüz çeyrekte 100.000 adet satmayı başaramadı ve işin mevcut çeyrekte %75 düştüğü söyleniyor. Şirket şu anda yalnızca yarı fiyatına daha uygun maliyetli bir model üzerinde çalışıyor.

(lisans)