Un Yok Nişasta Yok Su Eği Yok Konut Üretimi Doğal Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg ancelik erik (Mürdüm eriği de olur)
- 2 kg toz şeker
- 100 gram fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eriklerimizi sirkeli karbonatlı suda yıkayalım.
- Ardından çekirdeklerini çıkartalım.
- Derin bir tencereye alalım üzerine şeker ilave edelim.
- Ocağın üzerine alalım orta hararetli ocakta erikler yumuşayınca kadar pişirelim. Orta ara daima karıştırarak tabanının tutmamasını sağlayalım.
- Blender dan çekelim pürüzsüz bir kıvam alana kadar sonrasındasında güneş alan bir yere silpat yahut yağlı kağıt serelim ben silpat kullandım lakin farketmez soğuyan erik pestilini kaşık sayesinde incecik serelim üzerine fındıklı tarçın karışımı serpelim.
- Pestil kuruduktan daha sonra da bu süreci yapabilirsiniz hatta fındık kreması vs. pestiliniz kuruduktan daha sonra sürüp form verebilirsiniz bu türlü de epey lezzetli oluyor
- Benim pestilim epeyce güneş alan bir yerde değildi bu yüzden üç günde kurudu tam havaları kaçırmadan pestillerinizi kurutun bu lezzetli tanımımı denemenizi fazlaca isterim herkese kolay gelsin afiyet olsun