Üzüm Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Üzüm Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg sarı üzüm
  • 3 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzüm Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üzümleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan daha sonra derin bir tencereye alın.
  2. Üzerine şeker ekleyin, karıştırın. Yarım saat dinlendirin.
  3. Dinlendikten daha sonra suyu ek edip, orta ateşte kaynatın.
  4. Yarim saat kaynadıktan daha sonra kıvamına bakmak için tabağa reçel suyundan koyup 3-4 dk bekleyin ve şayet kıvamı yoğunlaştıysa ocaktan alın.
  5. Sıcağıyla bir arada kavanoza koyun ve kullanılmamış kavanoz kapağıyla sıkıca kapatın.
  6. Ters çevirin ve 1 saat o denli kaldıktan daha sonra yine çevirin ve kışlık üzüm reçelimiz hazır. Afiyet olsun.
Üzüm Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı