Üzüm Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg sarı üzüm
- 3 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan daha sonra derin bir tencereye alın.
- Üzerine şeker ekleyin, karıştırın. Yarım saat dinlendirin.
- Dinlendikten daha sonra suyu ek edip, orta ateşte kaynatın.
- Yarim saat kaynadıktan daha sonra kıvamına bakmak için tabağa reçel suyundan koyup 3-4 dk bekleyin ve şayet kıvamı yoğunlaştıysa ocaktan alın.
- Sıcağıyla bir arada kavanoza koyun ve kullanılmamış kavanoz kapağıyla sıkıca kapatın.
- Ters çevirin ve 1 saat o denli kaldıktan daha sonra yine çevirin ve kışlık üzüm reçelimiz hazır. Afiyet olsun.