Üzüm Pekmezi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Üzüm Pekmezi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo üzüm
  • 2 yemek kaşığı üzüm toprağı
Üzüm Pekmezi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üzümleri güzelce yıkıyoruz süzülmesi için kevgir e alıyoruz.
  2. Süzülen üzümleri bez torbanın içine koyup içerisine 2 yemek kaşığı üzüm toprağı koyuyoruz.
  3. Bez torbanın ağız kısmını bağlayıp el yordamı ile sıkıyoruz ben kevgiri karşıt çevirip sıktım.
  4. Sıkılan suyu 45 dk kaynatıyoruz burada kestirme süreci yapılıyor.
  5. Kestirme sürecini yaptıktan daha sonra toprağın tabana çökmesini bekliyoruz toprak tabana çöktükten daha sonra yavaş yavaş farklı bir tencereye süzüyoruz.
  6. Süzdüğümüz üzüm suyunu kaynatıyoruz üzerine kırmızı köpük çıkana kabarana kadar daha sonra ocağın altını kapatıp, ılınınca şişeye boşaltıyoruz pekmezimiz hazır afiyet olsun
    😊
    .
Üzüm Pekmezi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı