Üzüm Pekmezi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo üzüm
- 2 yemek kaşığı üzüm toprağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Üzümleri güzelce yıkıyoruz süzülmesi için kevgir e alıyoruz.
- Süzülen üzümleri bez torbanın içine koyup içerisine 2 yemek kaşığı üzüm toprağı koyuyoruz.
- Bez torbanın ağız kısmını bağlayıp el yordamı ile sıkıyoruz ben kevgiri karşıt çevirip sıktım.
- Sıkılan suyu 45 dk kaynatıyoruz burada kestirme süreci yapılıyor.
- Kestirme sürecini yaptıktan daha sonra toprağın tabana çökmesini bekliyoruz toprak tabana çöktükten daha sonra yavaş yavaş farklı bir tencereye süzüyoruz.
- Süzdüğümüz üzüm suyunu kaynatıyoruz üzerine kırmızı köpük çıkana kabarana kadar daha sonra ocağın altını kapatıp, ılınınca şişeye boşaltıyoruz pekmezimiz hazır afiyet olsun