Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg hıtta (bir salatalık tipidir Hatay Antakya yöresinde kıtte yahut hıtta deniyor)
  • 5-6 kısım nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağından bir parmak eksik beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynamış su
Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm materyalleri yıkayıp biraz süzdürüyoruz.
  2. İstediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz ,ben bir parmak boyutunda doğradım.
  3. Güzel bir biçimde 1 litrelik cam kavanozlara yerleştirdim.
  4. Tuz,şeker, limontuzu ,sirkeyi kavanozlara boşaltım.
  5. Üzerini kapatacak kadar kaynamış su ekledim, zıt çevirip bir gece bekletip buzdolabına aldım.
♤Not:sirke ,şeker, tuz limon tuzu ölçüleri 1 litrelik cam kavanoz içindir.

Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı