Turşu (Çıtır Çıtır Pratik)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kornişon salatalık
  • 2 kilo kelek
  • 1 kilo biber
  • İsteğe bağlı (biber,havuç, karnabahar)
  • 15 diş sarımsak
  • 2 litre sirke
  • Limon tuzu
  • İri salamura tuzu
  • Toz şeker
  • Kaynamış su
Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Tam turşu vakti gelmişken lisanlara destan kıtır kıtır, çıtır çıtır pratik turşuyu yapın derim
👌🏻
.Ben 1lt konserve kavanoz ölçüsü biçiminde anlatayım.

  1. Kornişonların başlarını,sapını kesin.
  2. Kavanoza yerleştirin.
  3. 1,2 diş sarımsak ekleyin.
  4. 1 yemek kaşığı kalın tuz.
  5. 1 tatlı kaşığı şeker.
  6. 2-3 tane limon tuzu.
  7. 1 çay bardağı sirke ekleyin.
  8. Kaynamış suyu da koyup kapatın.
  9. püf noktamız
    📍
    Sırayla hepsini koyduktan daha sonra kapağını kapatıp aksi çeviriyoruz.
  10. Yerinden 1gece oynatmadan üstünü örtüp karanlıkta bırakıyoruz.
  11. Dilerseniz yaklaşık 1hafta daha sonra açıp yiyebilirsiniz.Ben kış için yaptım
    🤗
    .
Özellikle bahsetmek istediklerim
📍
.
🔹
kapakları sıfır alın.
🔹
dilimleyerek yaptıklarımın hepsini dilimlemeyi tercih ediyorum, bütünse bütün bırakıyorum.
🔹
sirke üzüm tercih ediyorum elma da epey farketmiyor.
🔹
1 yada 2 diş sarımsak ekliyorum siz daha fazla seviyorsanız artırın.
🔹
yarım uzunluk kavanoza ölçüyü yarıya bölüp yapabilirsiniz.
🔹
benim 11 kavanoz oldu.
Hepinize kolay gelsin afiyet bal şifa olsun.

Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı