Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tam turşu vakti gelmişken lisanlara destan kıtır kıtır, çıtır çıtır pratik turşuyu yapın derim
.Ben 1lt konserve kavanoz ölçüsü biçiminde anlatayım.
.
kapakları sıfır alın.
dilimleyerek yaptıklarımın hepsini dilimlemeyi tercih ediyorum, bütünse bütün bırakıyorum.
sirke üzüm tercih ediyorum elma da epey farketmiyor.
1 yada 2 diş sarımsak ekliyorum siz daha fazla seviyorsanız artırın.
yarım uzunluk kavanoza ölçüyü yarıya bölüp yapabilirsiniz.
benim 11 kavanoz oldu.
Hepinize kolay gelsin afiyet bal şifa olsun.
Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kilo kornişon salatalık
- 2 kilo kelek
- 1 kilo biber
- İsteğe bağlı (biber,havuç, karnabahar)
- 15 diş sarımsak
- 2 litre sirke
- Limon tuzu
- İri salamura tuzu
- Toz şeker
- Kaynamış su
Not EkleTarifi Yazdır
Tam turşu vakti gelmişken lisanlara destan kıtır kıtır, çıtır çıtır pratik turşuyu yapın derim
- Kornişonların başlarını,sapını kesin.
- Kavanoza yerleştirin.
- 1,2 diş sarımsak ekleyin.
- 1 yemek kaşığı kalın tuz.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 2-3 tane limon tuzu.
- 1 çay bardağı sirke ekleyin.
- Kaynamış suyu da koyup kapatın.
- püf noktamız
- Yerinden 1gece oynatmadan üstünü örtüp karanlıkta bırakıyoruz.
- Dilerseniz yaklaşık 1hafta daha sonra açıp yiyebilirsiniz.Ben kış için yaptım
Hepinize kolay gelsin afiyet bal şifa olsun.
Turşu (Çıtır Çıtır Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı