Turşu (Anneannemin Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kg kornişon
- 1,5 kg yeşil domates
- 1 kg havuç
- 125 gram acı biber
- 10 baş sarımsak ( 2 tane 5 lt lik bidon için )
- Salamura tuz
- Maydanoz
- Turşu suyu ( 5 lt lik 2 bidon için )
- 2 lt sirke
- 2 lt içme suyu
- 1 avuç salamura tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri bidona sıkı bir biçimde dolduralım.
- Arada acı biberleri kırarak ekleyelim, sarımsakların kimilerini da keserek koyalım ki tadı çıksın.
- Suyunu farklı bir kapta tuz eriyene kadar karıştıralım ve bidonlara boşaltalım.
- Üzerini bir ölçü maydanoz ile kapatalım.
- Bidonun ağzını da sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde koruma edelim.