Toz Biber Üretimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Toz Biber Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kilo kırmızı toz biberlik biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tuz
Toz Biber Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp uygunca süzülüp kurumasını bekleyin.
  2. Ardından benim üzere ipe geçirecek iseniz ortadan ikiye çekirdek yerine kadar keserek bölmeden ayarlayın.
  3. İğne ile ipten geçirip asabileceğiniz rüzgar olan bir yere asın ve kurumasını bekleyin.
  4. Terası olanlar ikiye bölerek pak bir örtünün üzerine sererek kurutabilir ve daha çabuk kurur ancak uygunca kuruması gerek kurumayan biberleri değirmen öğütmüyor. 10 biberden 1 kilo toz biber çıkıyor. Biberiniz hoş biber ise daha fazla çıkar.
  5. İnce ve uzun kırmızı biber den daha fazla biber çıkar. Etli kalın biberden çok çıkmıyor.
  6. Ardından değirmene gdolayıp öğüttükten daha sonra geniş bir tepsiye dökerek yağ ve tuz ek edip elimizle uygunca yağı yedirmeye çalışalım. Tadına bakalım tuzsuz olmasın.
  7. Tepside hergün karıştırarak kurumasını bekleyelim gölgede dursun. Kuruyan biberleri kavanoza da koyabilirsiniz lakin ben dondurucu poşetlerine koyup dondurucuda saklıyorum. Asla donmuyor. Azar azar kavanoza koyup kullanıyorum konut üretimi emniyetli yapmanızı tavsiye ederim yazı uzun lakin üretimi kolay.
Toz Biber İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı