TestFlight: Apple beta test uygulamasını yeniliyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple, test platformunu satın aldıktan on yıl sonra beta test uygulaması TestFlight'ı yeniden tasarlayarak uygulama geliştiricilerine ve test uzmanlarına bazı yeni kontrol ve geri bildirim seçenekleri sundu. 3.6.0 sürüm numaralı güncelleme App Store üzerinden dağıtılıyor. Geliştiriciler, TestFlight'ı kullanarak uygulamalarının yeni sürümlerini Apple'ın çeşitli platformlarındaki test kullanıcılarına sunabilir ve bunun tersine uygulama aracılığıyla kilitlenme raporları ve iyileştirme önerileri içeren geri bildirim alabilirler.

Reklamcılık

Uygulamanın görünümü daha önce çok basit ve işlevsel iken, Apple artık onu App Store'a yaklaştırdı. Örneğin, sürüm notlarına ek olarak geliştiriciler, test kullanıcılarına uygulamalarının ve App Store'daki kategorinin açıklamasını da sunabilir veya TestFlight girişine ekran görüntüleri ekleyebilir. Ancak App Store Connect geliştirici portalı aracılığıyla girilen bu ekran görüntüleri, uygulamanızın Apple onaylı önceki bir sürümüne ait olmalıdır; dolayısıyla gelecekteki özellikleri veya yeni tasarımları içeren ekran görüntülerini ekleyemezsiniz.

Testi cihazlar ve sürümlerle sınırlandırın

Geliştirici tarafında, artık test kullanıcılarının çemberini belirli cihazlar ve işletim sistemi sürümleriyle sınırlamak da mümkün. App Store Connect'te iPhone, iPad, Mac, Apple Vision Pro ve Apple TV listesinden seçim yapabilirsiniz, ancak birden fazla giriş de mümkündür. Yeni filtreler, beta testleri için genel bağlantılar yayınlayan ve belirli cihazlara veya işletim sistemlerine sahip kullanıcı gruplarına odaklanmak isteyen geliştiriciler için özellikle kullanışlıdır.

Ayrıca TestFlight aracılığıyla doğrudan katılmaya davet edilenlere artık bir dönüş kanalı veriliyor. Geliştiricilere neden betaya katılmamaya karar verdiklerini anlatmak için bunu kullanabilirsiniz.

2014'ten beri Apple'ın elinde

TestFlight, 2014 yılında geliştirici şirket Burstly ile birlikte Apple tarafından satın alındı ve o zamandan beri Apple'ın geliştirici araçlarının bir parçası oldu. Daha önce Aralık 2010'da başlatılan çevrimiçi platform Android uygulamalarını da destekliyordu ancak Apple, şirketi satın aldıktan sonra bu durumu hızla değiştirdi. Uygulama testleri için dağıtım ve yönetim platformu o zamanlar zaten çok popülerdi. Apple daha önce geliştiricilerin test cihazlarının benzersiz cihaz tanımlayıcılarını Apple'ın geliştirici portalına elle girmelerini zorunlu kılıyordu. Ayrıca her test cihazının kendi ön hazırlık profilinin olması gerekiyordu.

(mki)