Tereyağı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12 kilo mayalanmış yoğurt
- 1 kilo su +1 kilo su
- 1 kaşık tuz
- 1 adet yayık
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt mayalanması : yoğurt kovalarına ılık sütü 2 kaşık yoğurt atıp karıştırın. Not sütün yağlı bulunmasına dikkat edin kaymak oranını artırabilirsiniz. daha sonra yoğurt kovasını bir bezle sarın 5-6 saat bekletin.
- Mayalanmış yoğurtları bir yayığın içine boşaltın. 1 kilo suyu boşaltın. Yayığı çalıştırın. 30 dk daha sonra 1 kilo daha su atın. daha sonra yayığı yine çalıştırın.
- 1 tencere su koyup kaşıkla çıkan tereyağı tencereye koyun ve yıkayın, süzün.
- Peynir kabına tereyağını koyup tuzlayıp buzdolabına koyun.