Tencerede Biber Salçası

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Tencerede Biber Salçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Tencerede Biber Salçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Güzelce yıkayıp çekirdeğini çıkarttığımız biberleri doğruyoruz. Çok küçük doğramanıza gerek yok blenderdan çekileceği için.
  2. Geniş bir tencereye aldığımız biberin üzerine 1 su bardağı su ekleyerek ocağa koyalım yumuşayıncaya kadar orta ara karıştırarak pişirelim.
  3. Yumuşayan biberleri blenderdan çekelim.
  4. Süzgecin üzerine döktüğümüz salçayı metal bir kaşık yahut patates ezici kullanarak ezelim. Tohumlarından ayırmak için yapıyoruz bu süreci.
  5. Süzdüğümüz salçayı bir tencereye alalım üzerine tuz ve yarım çay bardağı kadar yağ ekleyelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar kaynatalım bu süreçte daima salçanın tabanına sarmaması için daima karıştıralım.
  7. Salçanız kıvam almamış olursa pişirme müddetini uzatabilirsiniz. Kıvam aldığını anlamak için görselde olduğu üzere kaşığı içinden geçirdiğinizde birleşmiyorsa salçanız olmuş demektir.
  8. Altını kapattığımız salçayı tepsi yahut uygun bir kaba alarak yayalım. Soğuduktan daha sonra şişeye koyup ağzını kapatabilirsiniz.
  9. Hemen tükenmeyecekseniz salçayı sıcakken kovanazlayıp kapağını kapatıp güneş görmeyen biryerde bir gün bekletin üzerine sofra bezi örtmeyi ihmal etmeyin. Bir gün bekleyen salçayı dolaba yerleştirip istediğiniz vakit kullanabilirsiniz.
Deneyen herkese afiyet olsun
❣
😅
.

Tencerede Biber Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı