Tek Çeşit Harç İle 3 Çeşit Buzluk Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1500 gr köftelik çekilmiş kıyma et
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta büyüklüğünde çekilmiş kuyruk yağı ( lezzetini arttırıyor)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı köfte baharatı
- 1 yemek kaşığı kekik
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyin yada rondoda çekin. Yumurtaları kırın ekleyin.
- Baharatları biber salçası tuz galeta ununuda ekleyin. En son yağları da ek edin. On dk yoğurun. 4-12 saat buz dolabında dinlendirin.
- daha sonrasında ister köftelik isterseniz çanak köftelik isterseniz de adana kebap için çöp şiş ile form verin.
- Tepsiye üst üste gelmeyecek biçimde dizin birbirine yapışmayacak kadar donuncaya kadar ortalama buzlukta 1 gece bekletip poşetleyin.
- Çok fazlaca pratik oluyor adana formunda olanlar fırında da tavada da on onbeş dk da pişiyor yanına da patates ile muhteşem oluyor.
- Köfte formunda olan pideli köfte yahut pilavla hoş gidiyor ,çanak halinde olanda patates püresi, garnitür yada köz patlıcan üzerine de kaşar ile şahane oluyor.