Taze Minik Mor İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo minik taze mor incir
- Yarım kilo tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 adet nohut kadar limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze incir alırken düzgünce olmuş olanlardan olmasın sert olanlarından olsun incirlerin üç kısımların hayli az keselim bıçakla bir defa batıralım yıkayıp, tencereye koyalım 15 dk orta ateşte pişirelim.
- Şekeri daha sonra ek edelim tahta kaşıkla incirleri zedelemeden karıştıralım şeker erisin, limon tuzunu atalım, orta ateşte 10 dk pişirelim.
- daha sonra ocağın altını kısalım bir 15 dk daha kıvamını denetim ederek pişirelim epeyce koyu olmayacak bekleyip soğuyunca yoğunlaşıyor afiyet olsun.