Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı İçin Malzemeler
Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1-Kavanozların ağız kısmında ufak tefek kırık çatlak olmamalıdır hava alır bozulur.
2-Kapakları kullanılmamış olmalıdır.
Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg taze fasulye
- 4 orta uzunluk domates
- 3 adet biber
Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeler ayıklanıp doğranır yıkanır. Domatesler ve biberler yıkanır doğranır,.
- Uygun bir tencereye evvel domatesler alınır.
- Üzerine fasulyeyle biberler ek edilir tencerenin kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca ocak orta harlı ateşe alınır biraz kavrulur.
- Önceden yıkanıp kuru olan kavanozlara huni yardımıyle kaynar, kaynar, doldurulur havası kaşıkla bastırarak aldırılır kapağı kapatılıp evvel 2 kere geri daha sonra ileri yeterlice bezle tutup sıkıştırılır, eliniz yanmasın.
- Bu süreç bitince kavanozlar aykırı çevrilir üzerleri bezle örtülür soğuyana kadar.
- Soğuyan kavanozları çevirip serin güneş görmeyen yerde saklanır. Kışa hazır rabbim yedirmek nasip etsin
1-Kavanozların ağız kısmında ufak tefek kırık çatlak olmamalıdır hava alır bozulur.
2-Kapakları kullanılmamış olmalıdır.
Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı