Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 4 orta uzunluk domates
  • 3 adet biber
Yeterince kavanoz ve kapağı 1 büyük 1 küçük kullandım


Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyeler ayıklanıp doğranır yıkanır. Domatesler ve biberler yıkanır doğranır,.
  2. Uygun bir tencereye evvel domatesler alınır.
  3. Üzerine fasulyeyle biberler ek edilir tencerenin kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca ocak orta harlı ateşe alınır biraz kavrulur.
  4. Önceden yıkanıp kuru olan kavanozlara huni yardımıyle kaynar, kaynar, doldurulur havası kaşıkla bastırarak aldırılır kapağı kapatılıp evvel 2 kere geri daha sonra ileri yeterlice bezle tutup sıkıştırılır, eliniz yanmasın.
  5. Bu süreç bitince kavanozlar aykırı çevrilir üzerleri bezle örtülür soğuyana kadar.
  6. Soğuyan kavanozları çevirip serin güneş görmeyen yerde saklanır. Kışa hazır rabbim yedirmek nasip etsin
    🤲
    🌹
    .
Not:

1-Kavanozların ağız kısmında ufak tefek kırık çatlak olmamalıdır hava alır bozulur.

2-Kapakları kullanılmamış olmalıdır.

Taze Fasulyeden Kışlık Kavanozda Çok Kolay Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı