Taze Fasulye Yaz Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Taze Fasulye Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 1 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sirke 1 limon suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanma suyu
Taze Fasulye Yaz Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyeleri ayıklayıp doğruyoruz.
  2. Tencereye koyup üzerine sıcak su ve tuz koyup fasulyeler yavaşça canlı olacak biçimde haşlıyoruz.
  3. daha sonra süzüp soğuk su ile şokluyoruz.
  4. Sos gereçlerini bir kavanoza koyup blender ile homojen karışım elde ediyoruz.
  5. ondan sonrasında fasulye ve sosu bir kapta karıştırıp yemeğe hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Not;(normal salamura turşu kadar uzun müddet dayanamadığı için kısa müddette tüketilmeli, bunun için az ölçüde bittikçe yapılmalı)

Taze Fasulye Yaz Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı