Taze Fasulye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Yaklaşık 2 lt kavanoz için;
Not EkleTarifi Yazdır
Yaklaşık 2 lt kavanoz için;
- 1 kg taze fasulye
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 1 baş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze fasulye yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır ve tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup, rengi dönene kadar (2-3 dakika)
- Haşlanır ve süzülüp soğuk su ile şoklama yapılır. Havuçları da dörde bölerek istenilen büyüklükte doğrayıp cam kavanoza fasulye ve ortalara havuç ve sarımsak koyarak dizilir.
- Sirke, tuz, şeker karıştırın kavanoza koyun, üzerine içme suyu ek edip kapağını sıkıca kapatın, alt üst ederek karışmasını sağlayın, 20 gün daha sonra yemeğe hazır, afiyet olsun.