Taze Fasulye Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Taze Fasulye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

Yaklaşık 2 lt kavanoz için;

  • 1 kg taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Taze Fasulye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Taze fasulye yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır ve tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup, rengi dönene kadar (2-3 dakika)
  2. Haşlanır ve süzülüp soğuk su ile şoklama yapılır. Havuçları da dörde bölerek istenilen büyüklükte doğrayıp cam kavanoza fasulye ve ortalara havuç ve sarımsak koyarak dizilir.
  3. Sirke, tuz, şeker karıştırın kavanoza koyun, üzerine içme suyu ek edip kapağını sıkıca kapatın, alt üst ederek karışmasını sağlayın, 20 gün daha sonra yemeğe hazır, afiyet olsun.
Taze Fasulye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı