Taş Üzere Konut İmali Kaymaklı Yoğurt Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 litre yağlı süt
- 2 yemek kaşığı mesken imali mayalık yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve ocağa alıp, kaynamaya bırakalım.
- Üzeri kaymak pek tahta kaşık yardımı ile tencerenin kenarına alalım.
- Yaklaşık 30 dakika pişirelim kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve elimizi yavaşça yakacak kadar soğumaya bırakalım.
- Serçe parmağımızı süte batıralım ve 5 saniye bekletelim, hafifçeten parmağımız yanıyorsa süt yoğurt olmaya hazır demektir.
- Mayamızı küçük bir kaseye alalım sütten 2 kaşık alıp mayamızla karıştıralım ve süte yavaşça döküp, sütü hafifçeçe bir cins karıştıralım ve kapağını örtelim.
- Tencerenin altına sofra bezi serelim tenceremizi yerleştirelim ve üstünüde sofra bezi ile kapatıp, 8 saat bekletelim ve dolaba alalım soğuduktan daha sonra tüketelim afiyet olsun ????