Tarçınlı Zencefilli Elma Kurusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 kilo elma
- Tarçın
- Zencefil
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalarımızı yıkayıp soyuyoruz .
- Patlıcan içi çıkarmak için kullandığımız borularla elmanın ortasındaki çekirdekli ve sap kısmını çıkarıyoruz.
- Oklava sayesinde da boruda kalan parçayı çıkarıyoruz.
- Temizlenen elmalarımızı fazlaca ince olmayacak biçimde halka halka kesiyoruz.
- Üzerine ölçüsüne göre tarçın ve zencefil ekliyoruz ve elmaları kırmadan harmanlıyoruz .
- Ben zencefili tarçına nazaran daha az bıraktım acımsı bir tadı olduğu için bir kısmını da sade tarçınlı yaptım.
- Hazırladığımız elmaları ızgara biçimi alttan da hava alacak bir yere seriyoruz ben Maraş’ta tarhana serdiğimiz çiğe serdim tepsiye sererseniz de biraz kuruduktan daha sonra aksi yüz ederek alta gelen kısmınıda havalandırmış olursunuz.
- Elmalarımız kuruyunca hava almayacak bir saklama kabı ya da kavanoza koyup serin bir yerde koruma ediyoruz.
- Kahve yanında fazlaca lezzetli oluyor afiyet olsun.