Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo mürdüm eriği
- Yarım kilo şeker
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel erikleri yıkayıp çekirdeklerinden ayıklayıp 3-4 modüle ayırıp tencereye koyalım.
- Ardından üzerine toz şekeri döküp tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına koyalım.
- En az 14 -15 saat buzdolabında bekletelim. Benimki 20 saate yakın dolapta bekledi.
- Bekleme mühletinden daha sonra eriklerimiz suyunu salmış olacak.
- Ardından ocağa koyup kaynayana kadar orta kaynadıktan daha sonra kısık ateşte kaynatalım.
- İstediğiniz kıvama gelene kadar ocakta kaynatabilirsiniz. Ocaktan almadan 10 dk evvel birkaç damla limon sıkmayı unutmayın şekerlenmemesi için.
- Ardından ister sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatıp vakumlayın ister direk yiyeceksiniz soğuyunca doldurun.
- Cam kavanoza sıcakken koyar kapağını kapatır vakumlarsanız aylarca reçelinize birşey olmaz.
Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı