Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • Yarım kilo şeker
  • Çeyrek limon
Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel erikleri yıkayıp çekirdeklerinden ayıklayıp 3-4 modüle ayırıp tencereye koyalım.
  2. Ardından üzerine toz şekeri döküp tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına koyalım.
  3. En az 14 -15 saat buzdolabında bekletelim. Benimki 20 saate yakın dolapta bekledi.
  4. Bekleme mühletinden daha sonra eriklerimiz suyunu salmış olacak.
  5. Ardından ocağa koyup kaynayana kadar orta kaynadıktan daha sonra kısık ateşte kaynatalım.
  6. İstediğiniz kıvama gelene kadar ocakta kaynatabilirsiniz. Ocaktan almadan 10 dk evvel birkaç damla limon sıkmayı unutmayın şekerlenmemesi için.
  7. Ardından ister sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatıp vakumlayın ister direk yiyeceksiniz soğuyunca doldurun.
  8. Cam kavanoza sıcakken koyar kapağını kapatır vakumlarsanız aylarca reçelinize birşey olmaz.
Ben eriğin yarı ölçüsü kadar şeker kullandım. Tam denk geldi. Şayet daha tatlı seviyorsanız şeker ölçüsünü artırabilirsiniz. Lakin bu ölçüde çok tatlı oluyor.Deneyecek herkese afiyet olsun.
🌸
😊
.

Tam Tadında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı