Tam Kıvamlı Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.Çilek reçeli yapanlar ortasına girmek istediğim için bende ne biçimde yaptığımı buraya bırakıyorum.Yapacak olan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.
- 2 kg çilek
- 6 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.Çilek reçeli yapanlar ortasına girmek istediğim için bende ne biçimde yaptığımı buraya bırakıyorum.Yapacak olan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.
- Çilekleri sap kısmını çıkaralım genişçe içerisi su dolu olan bir kapta 10 dakika bekletelim
- Ardından suyun altında tekrar yıkayarak yapacağımız tencereye koyalım.
- İki kilo çileğin sap kısımlarını temizledikten daha sonra bir buçuk kilo kaldı.
- Üzerine şekerini her yerine gelecek biçimde dökelim.
- Reçeli lezzetlendirecek olan suyunu salması için bir gece ağzı kapalı biçimde serin yerde tutalım.
- Suyunu salmış çilekleri ocağın üzerine alalım.
- Kaynayıncaya kadar süratli ateş daha sonrası kısık ateşe alalım. Başından hiç ayrılmayalım. Üzerinde kabaran köpükleri temizleyelim.
- Çilekler uygunca yumuşayıp pişmeye başladığında köpükler güzelce azalacak.
- Bir saatin sonuna yanlışsız yeterlice köpükten arınması için bir tatlı kaşığı margarin koyalım. Köpük kalmayacak ve rengi parlayacak.
- Onbeş dakika daha bu türlü pişirelim ve limon suyunu sıkıp on dakika daha sonra kıvama geldiğinde ocağın üzerinden alalım.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım. Kavanozların sulu değil kuru bulunmasına itina gösterelim.
- Temiz kapaklarla kapatıp karşıt çevirelim.
- Hemen tüketeceksek küflenmemesi için kapağını kapatmayalım.
- Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.Afiyet olsun ????