Tam Kıvamında Tane Tane Vişne Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg vişne
- 1 kg şeker
- Çay kaşığı ucuyla limontuzu (Rengi bozulması diye kullanmadım)
Not EkleTarifi Yazdır
- Vişneyi çekirdeklerini çıkararak derin tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyelim.
- 5-6 saat dinlendirildikten daha sonra kaynara çıkınca kısık ateşte kıvam alana kadar 30-35 dakika pişirelim üstündeki köpükleri alalım.
- Limon tuzuda eklenerek 5 dakika kadar daha kaynatalım (Vişnenin ekşiliği şekerlemeyi önlediğinden kullanmadım)
- Süre sonunda cam kavanozlara koyarak kapağını sıkıca kapatarak aksi çevirelim afiyet olsun.