Tam Kıvamında Ayva Reçeli Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 4 büyük kase doğranmış ayva
  • Birebir kase ölçüsüyle 3 kase toz şeker
  • Birebir kase ölçüsüyle 2 kase su
  • 1,5 su bardağı demlenmiş ekşi çay (hibiskus çayı)
  • 1 çubuk tarçın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı ayva çekirdeği
Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle ayvaları soyup içini ayıklayıp fazlaca küçük ve kalın olmayacak biçimde doğrayalım ayvalar kararmaması için doğradığımız ayvaları limonlu suya ekleyelim.
  2. Ayvaları limonlu sudan süzüp tencereye alalım ben genelde kase ölçüsüyle şeker ayarımı yapıyorum büyük bir kaseye ayvaları ekleyelim. Benim 4 kase soyulmuş doğranmış ayvam çıktı birebir kaseyle 3 kase şeker ve 2 kase su ekleyelim.
  3. Karıştırıp ocağa bırakalım.
  4. Kapağını kapatıp 40 dakika kadar kaynatalım.
  5. 40 dakika daha sonra limon suyu, tarçın, karanfil, ve ayva çekirdeklerini ekleyelim karıştırıp pişmeye bırakalım
  6. Son olarak yarım su bardağı kadar ekşi çayı demleyip reçelin üzerine dökelim. Benim reçelim 1 saat 40 dakika da pişti siz bunu daha yeterli anlamak için bir yemek kaşığı reçeli bir kaseye alıp buz dolabına bırakın reçeliniz kıvam almışsa tamamdır.
  7. Pişen reçelin altını kapatıp ılımaya bırakalım ılık reçeli kavanozlara ekleyelim. Uygunca soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabına alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???? detaylı üretimi görüntümde mevcut ????
Tam Kıvamında Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı