Sulu Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı nohut
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 6 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohudu sıcak su ile bir gece evvelde ıslatın.
- Düdüklü tencerede soğanı ve yağı alıp, kavurun.
- çabucak sonrasında salçasını ve etini ekleyip, karıştırın.
- Son olarak da nohudunu ve baharatlarını ekleyip, suyunu da ekleyip, ağzını kapatın.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte çabucak sonrasında kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Afiyet olsun.