Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
- Ara orta karıştırarak pişirelim ki tabanı tutmasın.
- Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyelim. Süratli hızlı karıştıralım.
- Bu sırada süt köpürüp yükseleceği için derin bir tencerede yapmanız kıymetli.
- Sütün rengi sarıya dönüp boza kıvamına gelince altını kapatalım. Bu süreç yaklaşık 45 dakika sürüyor.
- Küçük bir cam kavanoza aktaralım.
- Oda sıcaklığına gelince kavanozun kapağını kapatalım. Buzdolabında saklayalım.
- Kavanoza aldığınız süt reçelini buzdolabında en az 2 ay koruma edebilirsiniz.Ama inanın o kadar kalması mümkün olmayacak.