Süt Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
  2. Ara orta karıştırarak pişirelim ki tabanı tutmasın.
  3. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyelim. Süratli hızlı karıştıralım.
  4. Bu sırada süt köpürüp yükseleceği için derin bir tencerede yapmanız kıymetli.
  5. Sütün rengi sarıya dönüp boza kıvamına gelince altını kapatalım. Bu süreç yaklaşık 45 dakika sürüyor.
  6. Küçük bir cam kavanoza aktaralım.
  7. Oda sıcaklığına gelince kavanozun kapağını kapatalım. Buzdolabında saklayalım.
  8. Kavanoza aldığınız süt reçelini buzdolabında en az 2 ay koruma edebilirsiniz.Ama inanın o kadar kalması mümkün olmayacak.
    😅
    😋
    .
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı