Süt Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yağlı süt
  • 150 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı nişasta ( çabuk kıvam alması için )
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ve şekeri tencerede eritiyoruz. Orta ara tabanı tutmasın diye karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu yavaşça ek ediyoruz.
  2. Önerim yüksek tencerede yapmanız, pek kabarıyor. Aslında bu süreç sütün ortasındaki suyu ayrıştırmak için. Orta ara karıştırmaya devam ediyoruz. Altı kısık olsun.
  3. hafifçe rengi dönmeye başlayınca nişastayı çözdürüp süte katıyoruz. esasen kıvamdan anlarsınız olduğunu. Çok katılaşmasını bekleyin lütfen. Soğudukça kıvam alacaktır.
  4. Bir kg sütten minik bir kavanoz çıkıyor. Süt olduğundan uzun mühlet dayanmaz. Az yapmak daha mantıklı. Haydi denemeyenler lütfen denesin. Farklı bir lezzet oluyor. Şimdiden afiyet olsun.
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı