Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg yağlı süt
- 150 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı nişasta ( çabuk kıvam alması için )
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve şekeri tencerede eritiyoruz. Orta ara tabanı tutmasın diye karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu yavaşça ek ediyoruz.
- Önerim yüksek tencerede yapmanız, pek kabarıyor. Aslında bu süreç sütün ortasındaki suyu ayrıştırmak için. Orta ara karıştırmaya devam ediyoruz. Altı kısık olsun.
- hafifçe rengi dönmeye başlayınca nişastayı çözdürüp süte katıyoruz. esasen kıvamdan anlarsınız olduğunu. Çok katılaşmasını bekleyin lütfen. Soğudukça kıvam alacaktır.
- Bir kg sütten minik bir kavanoz çıkıyor. Süt olduğundan uzun mühlet dayanmaz. Az yapmak daha mantıklı. Haydi denemeyenler lütfen denesin. Farklı bir lezzet oluyor. Şimdiden afiyet olsun.