Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar???????? şahane bir tanım paylaşacağım sizlerle fazlaca da kolay çabucak başlayalım ????????.
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar???????? şahane bir tanım paylaşacağım sizlerle fazlaca da kolay çabucak başlayalım ????????.
- ilk vakit içinderda şekeri derin bir tencereye alalım ve şekerimizi karemelize edelim eritelim.
- Eridikten daha sonra şekerimizin üzerine 1 lt sütümüzü ekleyelim ve karıştıralım şeker topaklaşacak kaygı etmeyim sütle birlikte eriyecek kaynanana kadar orta karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Kaynadıktan daha sonra ocağın altını kısalım ve bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyelim köpürecek aman dikkat
- Ara orta karıştırarak ortalama yarım saat kadar pişirelim.
- Şimdi ise süt reçelimizi bir kavanoza alıp ağzını kapatalım ve iki saat oda sıcaklığında bekletelim.
- daha sonrasında buzdolabına alıp bir gece dinlendirelim.
- Dinlendikten daha sonra yoğunlaşacaktır.Evettt mis lezzetli pratik süt reçelimiz hazır herkese şimdiden afiyet olsun ???? ????????????Bir litre sütten 300 gram süt reçeli elde ediliyor