Süt Reçeli Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre inek sütü (tam yağlı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Not EkleTanımı Yazdır
- Tam yağlı inek sütü, toz şeker ve vanilyayı derin büyük bir bir tencereye alın.
- Kısık ateş üzerinde tahta bir kaşık sayesinde toz şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
- Süt göz göz olup, kaynamaya başladığında karbonatı katıp ocağın altını daha da kısın.
- Karbonat sütü kabartacak karıştırdıkça sönecektir.
- Reçel karışımını daima karıştırarak kısık ateşte bir saat kadar pişirin.
- Çok uzun mühlet orta vermeden, daima karıştırdığınız reçeli, kısık ateşte yaklaşık üç saat kadar pişirmeye devam edin.
- Tencerenin yüzebir daha çıkan köpükleri ortalarda alıp temizleyin.
- Müddetin sonunda rengi ve kıvamı yoğunlaşan süt reçelini ocaktan alın.
- Pak ve kuru bir kavanoza boşaltın.
- Reçel soğuduktan daha sonra kapağını dikkatli bir biçimde kapatıp buzdolabında koruma edin. (ya da sıcakken kavanoza koyup zıt çevirin. )
- Ben 5 kg. Sütten yaptım 2 kg. Lik kavanoz reçel çıktı,kurabiye ve pastalarla epey hoş oluyor.
- Buzdolabında koruma edelim, 10 gün ortasında tüketelim. Afiyet olsun.