Süt Kaymağından Tereyağı İmali Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 dondurma kabı dolusu süt kaymağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı soğuk su
- Soğuk su
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaymağımızı evvel mikserle 5 dk. boyunca çırpalım. Bu basamaktan daha sonra etrafa sıçraya bileceği için mutfak robotunu devreye sokabilirsiniz ya da kapaklı bir kapakta mikserle çırpmaya devam edebilirsiniz.
- 5 dk. çırptıktan daha sonra bir su bardağı ılık suyumuzu ek edip yeniden 3-4 dk çırpalım.
- ondan sonrasında 1 su bardağı soğuk suyumuzu dökelim ve yeniden 3-4 dk. çırpalım burada yağımız sütten ayrılmış olması lazım, bir kevgirle suyunu süzerek diğer bir kaba alalım.
- Üzerine soğuk suyu dökelim ve elimizle uygunca karıştıralım, daha sonra suyunu dökelim, bu süreci suyumuz berrak su olana kadar yenidenlayalım ben bu etap da 2 sürahi soğuk su kullandım.
- aslına bakarsanız kendiniz de anlayacaksınız yağınızın olup olmadığını, saklama kabına güzelce yayalım ve buzdolabında dinlendirelim ve çabucak sonrasında afiyet ile tüketebilirsiniz. ????.